2009. december 10., csütörtök

Indul a "Szekler Earth"





A Google virtuális földgömbjén, a Google Earth-ön hamarosan elérhetővé válnak a székelyföldi nevezetességek, turisztikai célpontok is.
Egy székelyudvarhelyi cég ugyanis azon dolgozik, hogy ezeket a helyszíneket feltérképezze, és egy-egy bemutató videóval vagy fényképalbummal együtt elérhetővé tegye az interneten keresgélő felhasználók számára. A Hargita megyei önkormányzat által is támogatott projekttel a kezdeményezők turistákat csalogatnák a térségbe – írja csütörtöki számában a Hargita Népe című csíkszeredai napilap.
„Szekler Earth” – így viccelődik a legújabb virtuális Székelyföld-térkép leendő nevével a keresőóriás szolgáltatására épülő honlap kitalálója és kivitelezője, Fazakas Szabolcs. A székelyudvarhelyi vállalkozó ugyanis a világszerte elterjedt, több mint félmilliárd felhasználó által letöltött, de ezeknek csupán mintegy fele által aktívan használt Google Earth felületén teszi elérhetővé Székelyföld nevezetességeit, turisztikai célpontjait vagy történelmi helyszíneit.
A még tesztelés alatt álló, de várhatóan egy-két napon belül az internetező felhasználók számára is elérhetővé váló honlap Fazakas szerint kitűnő lehetőséget nyújt majd arra, hogy a turisták kedvet kapjanak ahhoz, hogy ellátogassanak a vidékre.

(MTI nyomán)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése